travelfanatic.reismee.nl

El Salvador & Nicaragua

Ik ben natuurlijk naar de kust geweest in El Salvador, daar heb je een aantal plaatsen waar je heel goed kunt surfen, en dat wou ik natuurlijk ook wel eens een keer proberen maar omdat me voet verzwikt was, zat dat er even niet in, en moest ik verplicht de hele week in een hangmat aan het strand liggen.

Na El Salvador ben ik naar Nicaragua gereisd en was het plan om naar Leon (stad in Nicaragua) te gaan, maar na 4 bussen, 2 grensovergangen en 11 uur in een chickenbus zag ik tot mijn grote verbazing een verkeersbord met daarop Managua (hoofdstad) staan en Leon wat een andere richting aangaf. Op de een of andere manier heb ik Leon gemist, ik was twee uur te ver gereden en Managua was nou net niet de stad waar ik heen wou, maar ja, er zat niets anders meer op om daar maar te overnachten en de volgende dag terug naar Leon te gaan.

Leon is een prachtige oude koloniale stad met overal revolutie muurschilderingen op de muren, erg mooi om te zien. Om toch nog wat actiefs te doen ben ik in de buurt van Leon van een volkaan wezen sandboarden. Het record sandboarden van die volkaan lag op 82 kmph, maar een record zat er voor mij even niet in die dag, het was meer vallen en zandhappen maar het was natuurlijk weer lachen.

Na een paar dagen in de stad vond ik het weer de hoogste tijd om naar het strand te gaan om een beetje af te koelen en ben ik naar een klein gehucht aan de pacifische kust gegaan, genaamd Jiquillo. Normaal gesproken is hier geen mens te vinden op het strand maar i.v.m Semana Santa, het grootste feest van Centraal Amerika, gaan alle locals uit de stad naar het strand, dus helemaal alleen was ik daar niet meer maar het was een prachtig strand om een paar dagen te chillen.

Hierna ben ik naar Granada gegaan, ook een koloniale stad. Ondanks dat Nicaragua zeer arm is hebben ze een paar prachtige oude koloniale steden. In de buurt van granada ben ik nog wezen zwemmen in een krater van een volkaan met kristal helder water, heel mooi om te zien.

Daarna ben ik nog een paar dagen in Isla Ometepe geweest, een eiland met twee volkanen in het gigantische Nicaragua meer om vervolgens door te reizen naar San Juan del sur, om daar voor het eerst een poging te gaan doen om te surfen. Na een surfles mocht ik het zelf gaan proberen met natuurlijk vele malen vallen en opstaan maar het was weer leuk om te doen.

Nu op naar Costa Rica!!!!!!!!!!!!

Niels & Lientje

Yo Vinnie!

Je gaat lekker joh. Leuk om weer een verhaal van je te lezen. Mocht je nog foto's hebben...laat die ook maar zien ;-)

Hier verder gb; nog 3 weken dan gaan we naar New York! We hebben er zin in. Helaas als we terug komen moet ik [Lientje] naar de E-shift. Weer lekker geregeld :-S

Nou Vinnie genietse! En niet Costa Rica voorbij rijden he!

See ya,

Niels & Lientje

John & Kim

Eh Amigo,

Todo bueno con tu? Vast wel. Klinkt weer onwijs gaaf wat je daar allemaal beleeft. Die verkeerde afslag nemen of de verkeerde bus pakken komt me ergens bekend van voor? Laten we het erop houden dat je gewoon van een uitdaging houdt en daarom niet altijd de makkelijkste weg kiest.

Weet je trouwens al waar je na Costa Rica naar toe gaat? Panama en daarna toch door Colombia (hebben ze hele lekkere koffie met hele aparte Completa melkpoeder heb ik gehoord!)??.

Hier verder alles goed. Lekker rustig zonder vliegtuigen als je hier iets over hebt gehoord (luchtruim is gesloten a.g.v. een aswolk uit IJsland). Dit weekend is het weer tijd voor een feestje want we gaan weer twee dagen power pilzen tijdens de 5e editie van Rockanje Live!!

We spreken je snel weer!!

Nosotras pensar a tu!

Saludos cordiales de Rockanje

madeleine

Hey vin

Geweldig zeg dat je nu aan het reizen bent. Ik heb je site van je zusje gekregen en vind het echt super. Gaaf om al je avonturen te kunnen lezen.

Geniet er echt super super super van. Doe ook wel een beetje voorzichtig he

xxxxxx maatje

kyraaa:D

hola Chico!
como estas?
sooow wat een verhalen zeg, k ben jaloers op je hahah wij zitten nu al weer een weekje in het koude verrote Holland en jij nog lekker in Zuid-Amerika!
k heb je verhalen gelezen.. jij ook met je chickenbussen haha dat vergeet ik ook echt nooit meer XD hoe graag vincent met een chickenbus wou reizen.
nahja geniet van je reis! en stuur wat warmte naar nederland toe!
kuss kyra

Anja

hoi Vinnie,

Leuk hoor al die reisverhalen! Erg humoristisch geschreven ook. Veel positieve ervaringen, dus ik ga er vanuit dat je geniet! Laat ons maar lekker meegenieten!
Maak maar lekker veel foto's en zet er af en toe wat van op de site.

groetjes,

Anja